Zou Jingyuan op brug in Liverpool
NOS Voetbal

Turner Zou maakt in Liverpool faam waar op brug, Davtjan verrast op sprong

Zou Jingyuan is voor de derde keer wereldkampioen op brug geworden. De 24-jarige Chinees, die in 2017 en 2018 ook al de beste was op dit toestel en die vorig jaar ook de olympische titel in de wacht sleepte, was in de toestelfinale bij de WK turnen in Liverpool met een score van 16,166 punten een klasse apart.

De oefening van Zou, die zaterdag zilver had gepakt op ringen, had met 6,900 de hoogste moeilijkheidsgraad en kreeg met 9,266 ook de hoogste uitvoeringsscore.

Ook het zilver was voor een specialist: de Duitser Lukas Dauser, de nummer twee van de Spelen, werd tweede met 15,500 punten. De Filipijn Carlos Yulo sloot zijn WK af met brons (15,366).

Yulo grijpt naast titel op sprong

Yulo had twee uur eerder al zilver veroverd op sprong. Op de Spelen had hij bij zijn tweede sprong 0,1 punt aftrek gekregen, waardoor hij net naast het podium belandde, op 0,017 van het brons en 0,077 van het goud en zilver.

Artoer Davtjan

Deze WK was hij na enkele slordigheden achtste op de meerkamp en zevende op vloer geworden. Zondag kreeg hij voor twee moeilijke sprongen 14,950 punten en leek hij toch nog goud te pakken.

Tot Artoer Davtjan, die nog nooit een WK-medaille had gewonnen, dankzij een nettere uitvoering op 15,050 uitkwam en daarmee verrassend de titel greep. De 30-jarige Armeniër won vorig jaar brons op de Spelen en werd Europees kampioen op voltige.

Malone zegeviert op rek

De laatste titel in Liverpool ging naar Brody Malone. De 22-jarige Amerikaan, die vorig jaar derde werd in de rekfinale, kroonde zich nu tot wereldkampioen.

Brody Malone op rekstok

Malone, de nummer vier van de Spelen, had zich in Liverpool met 14,433 als vijfde voor de finale geplaatst. In die finale kwam hij tot 14,800 punten, waarmee hij olympisch kampioen Daiki Hashimoto naar de tweede plek verwees. De Japanner, die vrijdag goud won op de meerkamp, was in 2021 ook al tweede geworden bij de WK.

Hashimoto's oefening had een hogere uitgangswaarde dan die van Malone en dat gold ook voor de oefening van Sun Wei, die vierde werd. De uitvoering van Malone was echter net iets beter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl