Feyenoord sluit sterke week af met simpele overwinning bij Volendam

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - Feyenoord

Feyenoord heeft met speels gemak gewonnen op bezoek bij FC Volendam. De Rotterdammers waren heer en meester en zetten de thuisploeg door twee goals in de eerste helft simpel opzij: 2-0.

Volendam stond vanaf de eerste minuut met de rug tegen de muur. Feyenoord speelde fris voetbal, met haast achteloze combinaties doorgevoerd tot in de zestienmeter van de tegenstander.

Dat het na een half uur spelen maar 0-1 stond, was eigenlijk een klein wonder. Van de vier grote kansen die Feyenoord creëerde werd er slechts één benut: Danilo schoot de bal na een voorzet van Javairo Dilrosun achter keeper Filip Stankovic.

Prachtgoal Szymanski

Ondanks die gemiste kansen zal Feyenoord-trainer Arne Slot dik tevreden zijn geweest met het spel van zijn team, dat donderdagavond tegen Lazio nog diep moest gaan om Europa League-overwintering veilig te stellen.

Bekijk hieronder de reacties van Feyenoord-trainer Arne Slot en Volendam-coach Wim Jonk.

Het was dan ook niet heel gek dat Feyenoord na de goal van Danilo even wat gas terugnam. Volendam toonde ook wat meer rust en lef aan de bal. Het leverde een paar aardige mogelijkheden op. Een vrije trap van Darryl van Mieghem vloog net over de goal van Justin Bijlow.

Feyenoord leek de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong, maar in de 40ste minuut verdubbelde Sebastian Szymanski de score. De Poolse linkspoot haalde na een snelle uitbraak vanuit een haast onmogelijke hoek uit en zijn harde schot draaide met een mooie curve de lange hoek in.

Sebastian Szymanski na de 0-2

De goal van Szymanski bleek een vroege genadeklap voor Volendam, dat op een enkele kortstondige opleving na niet de indruk maakte zich terug in het duel te kunnen knokken.

Het elftal van Wim Jonk, nummer laatst in de eredivisie, probeert veel voetballend op te lossen. Maar tegen Feyenoord zat voetballen er nooit echt niet in: daarvoor waren de Rotterdammers te goed en Volendam simpelweg te zwak.

Feyenoord kon zodoende rustig achterover leunen, eens even flink doorwisselen en de wedstrijd kalmpjes uitspelen. In de laatste minuten zette de thuisploeg nog even aan, maar dat leverde niets op: Volendam-uit bleek voor Feyenoord een ideale afsluiter van een zware maar mooie week in Europa.