NOS NieuwsAangepast

Lichaam op strand Terschelling blijkt van 49-jarige slachtoffer bootongeluk

Het lichaam dat vanochtend werd gevonden op het strand langs de westkust van Terschelling blijkt van de 49-jarige man die vermist raakte na de aanvaring tussen een veerboot en een watertaxi, twee weken geleden bij het Waddeneiland.

Het lichaam van een 12-jarige jongen, die ook vermist raakte, is nog niet gevonden. Naar aanleiding van de vondst van de 49-jarige man, is de zoekactie naar het kind weer geïntensiveerd.

Een minuut stilte bij het begin van de Berenloop

Door de botsing kwamen vier mensen om het leven. De lichamen van twee slachtoffers, mannen van 46 en 57, werden al snel gevonden. De man van 46 was de vader van het vermiste kind.

Het lichaam van de 49-jarige man werd vanochtend in alle vroegte opgemerkt op een strand aan de westkant van Terschelling, niet eens zo ver van de plek waar het ongeluk op 21 oktober plaatsvond. Het strand werd afgezet, zodat de hulpdiensten in alle rust het lichaam konden identificeren. Een paar uur later bleek inderdaad dat het om de vermiste man ging.

De politie heeft naar aanleiding van de vondst meer mensen naar Terschelling gestuurd om mee te zoeken naar het lichaam van het kind, meldt Omrop Fryslân. Die zoektocht is niet gemakkelijk, In het gebied is sprake van snel wisselende stromingen. Bovendien wordt het rond 16.30 uur al te donker om door te zoeken.

Oorzaak onduidelijk

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De watertaxi en de veerboot wilden elkaar in alle vroegte, in het donker, passeren in een smalle vaargeul. Kort daarvoor hadden ze contact over hoe ze dat zouden doen. Toch ging het mis. Hoogstwaarschijnlijk gingen beide vaartuigen te snel. De politie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek.

Op Terschelling was vandaag ook de Berenloop, met vijfduizend deelnemers het grootste hardloopevenement in Noord-Nederland. Het feest bij de finish van de Berenloop werd afgelast, de vlaggen hingen halfstok en de deelnemers hielden vanochtend een minuut stilte voor ze begonnen, meldt Omrop Fryslân.

Arieke Sieben zat in de snelboot Tiger die bij Terschelling op een watertaxi botste. Ze sprak met Omrop Fryslan over wat er gebeurde:

Opvarende snelboot Terschelling: schip kwam met enorme klap tot stilstand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl