Eric Maxim Choupo-Moting (rechts) scoorde tweemaal

Bayern München na onverwacht moeizame zege bij Hertha koploper

Bayern München heeft in de Bundesliga een moeizame zege bij Hertha BSC geboekt, maar neemt door de 3-2 uitoverwinning wel voor minstens een etmaal de koppositie over van Union Berlin.

De titelverdediger leek in Berlijn de schaapjes halverwege het duel al op het droge te hebben. Nadat Sadio Mané in de twaalfde minuut Jamal Musiala aan diens achtste competitiedoelpunt had geholpen, maakte Eric Maxim Choupo-Moting tegen het einde van de eerste helft binnen een minuut twee keer vallend een treffer: 0-3.

De thuisploeg slaagde er echter nog voor rust in de spanning terug te brengen. Eerst was Dodi Lukebakio succesvol met een knappe volley en kort daarna verzilverde Davie Selke een strafschop.

Davie Selke maakt haast na zijn benutte strafschop

Na de pauze werd een Zuid-Duitse treffer wegens buitenspel afgekeurd, waardoor de thuisploeg nog altijd op zoek kon naar de gelijkmaker. Dat deed het met veel enthousiasme, maar echt dreigend werd Hertha niet, al schoot in de slotfase Jonjoe Kenny nog wel voorlangs.

Bij de gasten ontbrak de aan een knie geblesseerde Matthijs de Ligt en verbleef Ryan Gravenberch de hele wedstrijd op de bank.

Ook Dortmund wint

VfL Bochum had niets in te brengen tegen Borussia Dortmund, dat in eigen huis met 3-0 zegevierde.

Een lepe knal van Youssoufa Moukoko via de onderkant van de lat, een rake penalty van Giovanni Reyna na een charge op Donyell Malen, die in de basis stond en bijna zeventig minuten volmaakte, en een lob van Moukoko braken al voor rust het Bochumse verzet.