NOS Voetbal

Is zege Ajax op PSV voorschot op titel? 'Zou gevaarlijke uitspraak zijn'

Alfred Schreuder kan zondag in de topper tegen PSV hoogstwaarschijnlijk weer beginnen met Brian Brobbey. De spits trainde vrijdag volledig mee, zo vertelde de trainer op zijn wekelijkse persconferentie.

Schreuder richting Ajax-PSV: 'Geen fan van om in problemen te denken'

Tegen Rangers FC zat Brobbey nog op de bank en stond Mohammed Kudus in de basis, die het mede met een doelpunt goed deed. Schreuder is er nog niet uit voor wie hij kiest in de spits. Waarom zet hij Kudus eigenlijk niet op het middenveld? De Ghanees gaf immers zelf aan liever daar te spelen?

Schreuder: "Ik maak andere keuzes. We hebben hele goede middenvelders. Andere jongens brengen ons ook heel veel."

Berghuis en Wijndal vraagteken

Steven Berghuis en Owen Wijndal, die geblesseerd uitvielen tegen Rangers, moesten de laatste training voor het duel met PSV overslaan. "Wijndal heeft vandaag niet kunnen trainen, maar we hopen dat hij morgen meer kan doen. Voor Berghuis geldt eigenlijk hetzelfde."

Ajax kan tegen PSV een flink gat slaan met de Eindhovense concurrent. Bij een zege hebben de Amsterdammers een marge van zeven verliespunten. Kan Ajax zondag een voorschot nemen op de titel?

Schreuder: "Dat zou een gevaarlijke uitspraak zijn. We willen gewoon winnen. In de competitie is Feyenoord een geduchte concurrent en AZ heeft ook een goede ploeg. Dus het is hoe dan ook nog lang niet beslist."

Ajax verloor aan het begin van dit seizoen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 5-3 van PSV. Schreuder hoopt vooral dat Ajax het in verdedigend opzicht beter doet.

"In balbezit deden we een aantal dingen heel goed, maar we zullen beter moeten verdedigen. Ik denk dat dat duidelijk is."

Veel doelpunten tegen

Ajax krijgt de laatste weken sowieso veel doelpunten tegen. De laatste keer dat de Amsterdammers de nul hielden was op 10 september tegen sc Heerenveen.

"Soms komt het door persoonlijke fouten, maar in ons spel zit opgesloten dat we ruimtes weggeven. Daar speelt een tegenstander op in. Dat is gewoon zo", aldus Schreuder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl