José Mourinho

AS Roma komt met schrik vrij, Manchester United mogelijke tegenstander Ajax

AS Roma heeft zich met moeite geplaatst voor de play-offs van de Europa League. In een rechtstreeks duel met concurrent Loedogorets werd na rust een achterstand ongedaan gemaakt: 3-1.

Vlak voor de pauze zette de Braziliaan Rick na een knappe rush de Bulgaarse bezoekers verrassend op voorsprong.

Padt kansloos bij penalty's

In de tweede helft stelde AS Roma orde op zaken. Lorenzo Pellegrini knalde twee penalty's achter de Nederlandse doelman Sergio Padt en Nicolò Zaniolo bepaalde de eindstand op 3-1.

De ploeg van trainer José Mourinho, afgelopen seizoen ten koste van Feyenoord winnaar van de Conference League, eindigde zo op plek twee, achter groepswinnaar Real Betis.

Succesje Van den Brom

In die Conference League plaatste John van den Brom zich met Lech Poznan voor de tussenronde door met 3-0 te winnen van groepswinnaar Villarreal.

Manchester United greep in de Europa League naast de eerste plaats in de poule. Voor de ploeg van coach Erik ten Hag, die al zeker was van Europese overwintering, was de 1-0 uitzege op directe concurrent Real Sociedad niet voldoende voor groepswinst.

Garnacho (links) viert zijn treffer met Cristiano Ronaldo

Op doelsaldo (+8 voor Real Sociedad en +7 voor United) eindigen de Engelsen als tweede. Dat betekent dat na de winterstop een tussenronde in de Europa League wacht, met een van de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League als tegenstander.

Bij de mogelijke opponenten zit ook Ajax, dat tot afgelopen seizoen nog onder leiding stond van Ten Hag.

Van de Beek in de basis

Het enige doelpunt in San Sebastián viel al in de eerste helft. De 18-jarige Argentijn Alejandro Garnacho maakte zijn eerste treffer in dienst van United, op aangeven van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette had van Ten Hag opnieuw een basisplaats gekregen.

Donny van de Beek speelde een uur mee in San Sebastián

Datzelfde gold voor Donny van de Beek, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap stond bij United. De middenvelder, die de afgelopen maanden te maken had met blessureleed, werd na bijna een uur zonder een noemenswaardige bijdrage gewisseld.

Geen tweede goal

Onder aanvoering van zijn vervanger, aanvaller Marcus Rashford, gingen de bezoekers in de slotfase nog op jacht naar de benodigde tweede treffer. Tot grote kansen leidde dat echter niet, waardoor United uiteindelijk met een tweede plaats genoegen moest nemen.