NOS VoetbalAangepast

Slot verwacht geen herhaling van desastreuze helft bij Lazio: 'Alles ging fout'

Slot verwacht geen herhaling van Lazio-uit: 'Héél veel ruimte voor verbetering'

Arne Slot verwacht donderdagavond met Feyenoord een heet avondje in De Kuip. Dan speelt de Rotterdamse club voor eigen publiek een allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Lazio in de Europa League.

Als het aan de trainer ligt, is één ding kraakhelder: een herhaling van de uitwedstrijd in Rome, en dan met name de eerste helft, gaat het morgenavond niet worden.

"Ik kan me ook niet herinneren, ook in mijn periode als trainer bij Cambuur en AZ niet, dat ik mij zo machteloos heb gevoeld als tijdens die eerste helft in Rome. Alles ging fout", zegt Slot in aanloop naar de laatste wedstrijd in de groep F.

Feyenoord kende in het openingsduel een desastreus begin en keek tegen de Romeinen na 45 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust werd het zelfs nog 4-0, waarna de Rotterdammers de schade konden beperken tot 4-2.

Stand in groep F van de Europa League

"Het fijne is, denk ik, dat Lazio daar een heel goede wedstrijd heeft gespeeld en dat wij daar de slechtste wedstrijd van Feyenoord onder mijn leiding hebben gespeeld. Dus voor ons is er heel veel ruimte voor verbetering", kijkt Slot vol optimisme vooruit. "We waren in Rome zeker niet fanatiek en agressief genoeg."

Pijnlijk

"Voor mij als trainer is die eerste helft in Rome heel pijnlijk geweest. Ik denk dat wij veel beter kunnen, zoals we dat ook in de tweede helft hebben laten zien. Het was ook voor een aantal spelers, zoals Hancko, pas de derde wedstrijd die ze voor Feyenoord-speelde. Wij zijn nu een stuk verder."

"Dus dit in combinatie met een stadion dat vol achter ons zal staan, gaat dat ervoor zorgen dat het een wedstrijd wordt die veel meer in evenwicht gaat zijn dan dat het in Rome het geval was."

Quinten Timber baalt nadat Luis Alberto voor de 1-0 van Lazio heeft gezorgd

Slot weet dat donderdagavond een overwinning op Lazio met twee doelpunten verschil of meer voor Feyenoord volstaat om in de Europa League te overwinteren.

De trainer zegt in ieder geval niet zelf met de tussenstand in de andere wedstrijd uit de groep (FC Midtjylland-Sturm Graz) bezig te zijn. "Onze teammanager zal af en toe op zijn telefoon kijken."

"Ik ken de scenario's vrij goed en ik weet dat we eigenlijk in alle gevallen voor een overwinning moeten gaan. Misschien dat we tegen het einde van de wedstrijd nog eens zouden kunnen kijken wat er op het andere veld gebeurt."

Lazio-coach Sarri pissig: 'Worden genaaid'

Lazio-trainer Maurizio Sarri liet zich later op de avond in pittige bewoordingen uit over de extra rust die Feyenoord heeft genoten in aanloop naar het duel met Lazio.

"Ik vind het schandalig dat de UEFA de KNVB toestemming geeft om een wedstrijd uit te stellen", brieste Sarri. "We worden gewoon genaaid. En wij niet alleen: ook Sturm Graz en Midtjylland."

Het eredivisieduel van Feyenoord met SC Cambuur werd in een eerder stadium al door de KNVB uitgesteld, zodat de Rotterdammers zich optimaal konden voorbereiden op de laatste groepswedstrijd in de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl