Een bezoeker van een vaccinatielocatie krijgt een nieuwe booster
NOS Nieuws

Aantal coronabesmettingen daalt voor derde week op rij

Het aantal nieuw gemelde coronabesmettingen is voor de derde week op rij gedaald. Het RIVM registreerde 12.311 besmettingen, de week daarvoor waren dat er zo'n 17.600. Het is een afname van 30 procent, de snelste daling sinds begin augustus.

De afname is ook te zien in verpleeghuizen, daar daalde het aantal positieve coronatests de afgelopen week met 40 procent. In de ziekenhuizen nam het aantal nieuwe covidpatienten af met 21 procent, vergeleken met de week ervoor. Er liggen nu in totaal 1010 covidpatiënten in het ziekenhuis, van wie 46 op de intensive care. Het aantal patiënten dat de afgelopen week werd opgenomen op de IC's bleef ongeveer stabiel.

Ziekenhuisbezetting

Het RIVM meldt aan persbureau ANP dat de najaarsgolf afzwakt. Dat komt volgens het instituut mede door de herhaalprikken. Tussen 19 september en 30 oktober zijn ruim 3 miljoen herhaalprikken tegen covid-19 gezet. Inmiddels heeft iedereen vanaf 12 jaar de mogelijkheid om een herhaalprik te halen.

In het rioolwater werd de omikronvariant BA.5 met subvarianten afgelopen week nog steeds het meest gedetecteerd. Ook de BQ.1-variant, waarvan wordt verwacht dat die voor het einde van het jaar dominant is, werd in toenemende mate in het rioolwater gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl