Hanne, Marthe en Julia
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

K3 is Nederlandser dan ooit: Brabantse Diede vervangt zwangere Hanne

De Vlaamse kinderpopgroep K3 is de komende maanden Nederlandser dan ooit. Tijdens het zwangerschapsverlof van Hanne Verbruggen neemt de Brabantse Diede van den Heuvel tijdelijk haar plaats in, meldt Studio 100. Daarmee zingen er voor het eerst twee Nederlandse vrouwen in het Vlaamse trio.

"Het gaat goed met Hanne en de baby", schrijft het productiebedrijf, "maar op doktersadvies werd beslist om Hanne vanaf aanstaande zaterdag te vervangen".

Drie vrouwen

In K3 zingen drie vrouwen popnummers voor kinderen. Oorspronkelijk waren dat de drie naamgeefsters Kathleen Aerts, Kristel Verbeke en Karen Damen, maar na het vertrek van Kathleen bleek deze samenstelling van de groep niet noodzakelijk voor succes.

De Nederlandse Josje Huisman verving het eerst vertrekkende K'tje, waarna de groep onverminderd populair verder ging. Na een paar jaar hadden ook Kristel, Karen en Josje geen zin meer in K3, waarna een nieuwe zoektocht begon. Die leverde Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Klaasje Meijer op.

Ook Klaasje hield het na een paar jaar voor gezien; waarna Hanne en Marthe verder gingen met de Nederlandse Julia Boschman. De Brabantse Diede moest het op een nippertje afleggen, maar mag nu dus alsnog haar opwachting maken.

"Toen ze vanuit Studio 100 belden met de vraag of ik Hanne tijdelijk wilde vervangen, heb ik direct 'ja' gezegd", zegt ze bij Omroep Brabant.

In Groningen staat K3 dit weekend voor het eerst met Diede op het podium. Wat de tijdelijke aanstelling van de Brabantse voor de verdere toekomst betekent, laat Studio 100 in het midden.

Diede van den Heuvel

Advertentie via Ster.nl