De Brabantse Julia Boschman heeft de talentenjacht K2 zoekt K3 gewonnen. De 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom zal voortaan samen met Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn het populaire zangtrio vormen.

Eerder dit jaar werd bekend dat K3-lid Klaasje Meijer de muziekgroep ging verlaten. Daarop besloot het management een talentenjacht te organiseren om een opvolger te vinden. Duizenden Nederlanders en Belgen meldden zich aan; een kwart van de geïnteresseerden was een man. De tv-show werd de afgelopen weken uitgezonden op SBS6 en VTM.

Uiteindelijk bleek Julia Boschman de meest geschikte opvolger, oordeelden de twee achtergebleven leden van K3. In de finale zei de 19-jarige Brabantse dat ze zich een "volmaakt gelukkig mens" voelt. "Het is een droom die uitkomt, ik heb hier zo lang naartoe gewerkt."

Bekijk hier het optreden van Julia Boschman in de finale:

De meidengroep werd in 1998 opgericht en bestond oorspronkelijk uit Karen, Kristel en Kathleen. Ook na hun vertrek werd via een tv-afvalrace naar nieuwe K3-leden gezocht. In de verschillende samenstellingen zijn er tientallen albums, films, musicals en televisieseries verschenen. Bekende K3-hits zijn Mamasé, Blub ik ben een vis en Oma's aan de Top.

Volgend weekend treedt de 'nieuwe' K3-formatie voor het eerst samen op, tijdens een concert in Antwerpen.

STER reclame