Afzetting bij het huis van de Pelosi's
NOS NieuwsAangepast

Biden: het gaat al iets beter met de aangevallen man van Nancy Pelosi

Paul Pelosi heeft de operatie aan zijn schedel die hij onderging na gisteren te zijn aangevallen door een indringer met een hamer goed doorstaan, zegt president Biden. Volgens de Amerikaanse president gaat het alweer iets beter met de 82-jarige echtgenoot van de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Biden bevestigde tegen Amerikaanse media dat het er inderdaad naar uitziet dat de indringer het gemunt had op Nancy Pelosi, die niet thuis was op dat moment. Hij riep nogmaals op dit soort geweld tegen volksvertegenwoordigers te veroordelen.

Paul Pelosi, wiens vrouw al jaren wordt bedreigd via de sociale media, liep een schedelbreuk op en verwondingen aan een arm en beide handen.

Nancy Pelosi heeft dit weekend ook een korte verklaring gegeven. Ze schrijft aan collega-Congresleden dat zij, haar kinderen en kleinkinderen diep getroffen en getraumatiseerd zijn door de aanval. Ze bedankt iedereen voor de steun die ze heeft ontvangen. Over haar man schrijft ze dat zijn toestand elke dag verbetert.

Samenzweringstheorieën

De 42-jarige David DePape is door de politie aangehouden voor poging tot moord, een aanval met een dodelijk wapen, mishandeling van een oudere persoon en een aantal lichtere vergrijpen.

Volgens Amerikaanse media is DePape iemand met een voorliefde voor extreemrechtse samenzweringstheorieën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl