Foto ter illustratie
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Vraag om interieurfoto's op te sturen voor WOZ-waarde geschrapt na ophef

Huizenbezitters in Enschede krijgen voortaan niet meer de vraag om foto's van hun interieur door te geven aan het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT). De foto's zouden bij wijze van proef worden gebruikt om de WOZ-waarde nauwkeuriger te bepalen. Op verzoek van de gemeente heeft het GBT de vraag nu geschrapt.

Eerder deze maand kregen tal van Enschedeërs een brief van het GBT met het verzoek om voor 30 oktober elf foto's aan te leveren. Met de foto's kon volgens het GBT de WOZ-waarde nog beter bepaald worden en dus ook de hoogte van de onroerendezaakbelasting (ozb) beter worden vastgesteld.

Het verzoek, in het kader van een landelijke proef, stuitte op bezwaren bij inwoners en politici. Ze maakten zich zorgen over wat er met de foto's zou gebeuren en over de privacy. De kwestie leidde tot Kamervragen en een spoeddebat in de gemeenteraad van Enschede.

Motie om verzoek te schrappen

Afgelopen maandag dienden D66 en PVV een door de bijna gehele raad gesteunde motie in, waarin wethouder Teutelink van Financiën werd opgeroepen om alles in het werk te stellen om de pilot te stoppen. Alleen ChristenUnie stemde tegen de motie.

Teutelink is naast wethouder ook bestuurslid van het GBT. De lijntjes zijn dus kort, maar de belangen kunnen verschillend zijn. In dit geval is er naar de oproep van de raad geluisterd, bevestigt de wethouder aan RTV Oost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl