NOS Voetbal

Van Nistelrooij trots na zege op koploper Premier League: 'Tweede helft verbaasde me'

Opgetogen Van Nistelrooij: 'Sowieso een prachtige play-off'

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kan zijn geluk niet op na de knappe overwinning van zijn ploeg op Premier League-koploper Arsenal. "2-0 thuis tegen Arsenal, geweldig dat dat is gelukt." Door doelpunten van Joey Veerman en Luuk de Jong sleepte PSV de zege binnen.

Dankzij de overwinning speelt PSV na het WK ook in de Europa League, mede dankzij een nederlaag van Bodø/Glimt bij FC Zürich. Het geeft extra glans aan een avond die al gedenkwaardig was voor Van Nistelrooij. Ook ziet de trainer de overwinning als een mogelijk keerpunt in het wisselvallige seizoen van de Eindhovenaren.

"Dit is heel belangrijk, het zorgt voor vertrouwen in het team en succesmomenten maken ook dat je als team groeit. Dat je zelf wint en dat het andere resultaat goed valt, is dubbelop. Dan vier je terecht de overwintering, en dan weet je dat je sowieso een prachtige play-off hebt tegen de nummer drie uit een Champions League-groep."

Een succesmomentje was ook wel nodig na de onnodige 4-2 nederlaag bij FC Groningen van afgelopen zondag. PSV begon met weinig vertrouwen aan de wedstrijd, ook met de 1-0 nederlaag tegen Arsenal van vorige week nog in het achterhoofd.

'Tweede helft verbaasde me'

Van Nistelrooij: "In de tweede helft zag het er eenvoudig uit, maar in de eerste nog helemaal niet. Ik zag de energietank snel leegraken. Omdat we zoveel achter de bal aan moesten en er zoveel energie in moesten stoppen om Arsenal van de bal te krijgen."

Ruud van Nistelrooij is blij na de zege van zijn team

"Gelukkig ging dat in de tweede helft anders en konden we ze beter onder druk krijgen. Aan de bal waren we daardoor veel gevaarlijker. We hebben weinig weggegeven en veruit de meeste kansen gecreëerd."

De trainer geeft toe dat hij dit niet zag aankomen. "De tweede helft verbaasde mij zeer zeker. Maar het is verdiend, we hebben het zelf afgedwongen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl