Tegen Glennis Grace werd 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf geëist
NOS Nieuws

OM eist taakstraf en agressietraining voor zoon Glennis Grace

Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 120 uur tegen de zoon van Glennis Grace, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De jongen van 16 wordt verdacht van openlijke geweldpleging in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar.

Het OM eist verder een contactverbod met de mishandelde supermarktmedewerkers en hij mag niet meer bij de betreffende supermarkt komen. Ook moet de jongen als het aan justitie ligt een training volgen van 35 uur om zijn agressie te beteugelen.

De zoon van de zangeres werd destijds aangesproken op het roken van een e-sigaret in de supermarkt. Daarop zou het uit de hand zijn gelopen en kwam zijn moeder met een groep anderen later die avond verhaal halen bij de supermarkt. Tegen haar werd gisteren 200 uur taakstraf geëist en een maand voorwaardelijke celstraf voor openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade.

Een 15-jarige vriend van de zoon van Grace hoorde vandaag een taakstraf tegen zich eisen van 50 uur. Hij zou een kleinere rol hebben gespeeld bij het geweld.

Op 10 november is de uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl