EPA
NOS Wielrennen

Grotere teams, tijdrit en Tourmalet tijdens Tour de France Femmes 2023

De Tour de France voor vrouwen begint volgend jaar op 23 juli in Clermont-Ferrand en eindigt een week later in de Pyreneeën. Dat maakte de organisatie donderdagmiddag in Parijs bekend tijdens de presentatie van de Tour de France 2023.

Een etappe eindigt volgend jaar op de Col du Tourmalet. Ook staat er een tijdrit op het programma. Die ontbrak dit jaar.

De Tour de France Femmes telt acht etappes en begint in tegenstelling tot de manneneditie wel in Frankrijk (in en rond Clermont-Ferrand). De startdatum is 23 juli, de slotdag bij de mannen. De slotetappe is op 30 juli in en rondom Pau in de Pyreneeën.

Bekijk hier een video van het parcours:

Tour de France 2023: het parcours bij de vrouwen

Na enkele sprintritten en heuvelachtige etappes is de absolute kraker op zaterdag 29 juli. De voorlaatste etappe eindigt op de Tourmalet. De Tour wordt afgesloten met een tijdrit in en rond Pau in de Pyreneeën. Het totale parcours is 956 kilometer lang.

In de Tour voor vrouwen doen er in 2023 per team zeven rensters mee, in de editie van dit jaar bevatten de ploegen nog zes rensters.

NOS

Annemiek van Vleuten, de winnares van dit jaar, verheugt zich het meest op de aankomst op de Tourmalet. "Nouja, verheugen. Je weet dat het pijn gaat doen, haha. Ik ben in ieder geval blij dat er een berg van naam in zit."

Ook zegt Van Vleuten dat het parcours mogelijkheden biedt voor haar. "Ik ben blij dat het concept van een zware ronde in stand is gebleven en dat er een tijdrit is toegevoegd."

Van Vleuten kijkt nu al reikhalzend uit naar aankomst op Tourmalet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl