Van de Zandschulp komt tekort tegen Alcaraz, de nummer een van de wereld

Van de Zandschulp kan Alcaraz niet verrassen in Basel

Botic van de Zandschulp heeft in de achtste finales van het ATP-toernooi van Basel niet kunnen stunten. De mondiale nummer 35 verloor met 4-6, 2-6 van US Open-winnaar Carlos Alcaraz, die sinds die grandslamtitel de wereldranglijst aanvoert.

Van de Zandschulp verloor vorig jaar op de Australian Open ook van Alcaraz, maar toen stond Van de Zandschulp nog 151ste op de wereldranglijst en de Spanjaard 141ste. Er is sindsdien veel veranderd. Beiden maakten een opmars, maar die van de jonge Alacaraz was het spectaculairst.

Allerminst slecht

Van de Zandschulp speelde allerminst slecht. Hij serveerde over het algemeen goed en kon met harde forehands de nodige druk uitoefenen. Maar het was toch net te wisselvallig allemaal. Zo kostte een mindere opslaggame op 3-3 - inclusief een dubbele fout - hem de eerste set.

Carlos Alcaraz

De tweede begon Van de Zandeschulp, die voor zijn kansen bleef gaan, voortvarend met een break, maar de 19-jarige Alcaraz verblikte of verbloosde niet en won zes games op rij. Met zijn eerste ace benutte hij zijn eerste matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl