Tallon Griekspoor
NOS Sport

Dubbelspeltitel Antwerpen helpt Griekspoor niet: weer uitschakeling in eerste ronde

Tallon Griekspoor snakt naar het einde van het tennisseizoen. De nummer 71 van de wereld heeft in Wenen voor het zesde toernooi op rij een partij in de eerste ronde verloren. Hij boog met 4-6, 2-6 voor de Amerikaan Marcos Giron.

En dat terwijl Griekspoor deze week in de Oostenrijkse hoofdstad arriveerde met een kersverse toernooizege op zak in het dubbelspel. Hij won namelijk afgelopen zondag met Botic van de Zandschulp de titel in Antwerpen, nadat het koppel vorige week een aantal gerenommeerde dubbelspecialisten had verslagen.

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp na hun dubbeltitel in Antwerpen

Het vertrouwen van het winnen van die titel kon Griekspoor niet vertalen naar zijn wedstrijd in Wenen. Hij sloeg tegen Giron af en toe een fraaie winner, maar te vaak kreeg hij geen vat op de harde slagen van de Amerikaanse nummer 58 van de wereld. En op het moment dat Griekspoor aanviel, ging het te vaak mis, getuige ook zijn achttien afzwaaiers.

Korte vakantie

De tennisser uit Nieuw-Vennep komt volgende week nog in actie op het masterstoernooi in Parijs (hij staat ingeschreven voor het kwalificatietoernooi) en gaat daarna op vakantie om zich op te laden voor de Davis Cup Finals in Málaga en het nieuwe tennisseizoen.

Nederland speelt op 22 november in de kwartfinales tegen Australië.

Griekspoors Davis Cup-teamgenoot Botic van de Zandschulp komt vandaag ook in actie. Hij speelt in Basel tegen de nummer één van de wereld: Carlos Alcaraz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl