de plek waar Guus Janssen om het leven kwam.
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor fatale steekpartij carnaval

Joshua de L. (20) uit Tienray moet twee jaar de gevangenis in voor het doodsteken van de 21-jarige Guus Janssen op carnavalsmaandag dit jaar in Horst in Limburg. Ook kreeg hij van de rechter onvoorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd.

Joshua de L. stak op zijn slachtoffer in toen hij met vrienden over het Sint Lambertusplein in Horst liep. Hij was onder invloed van drugs en had zware medicatie gebruikt die niet aan hem was voorgeschreven.

'Er ging een knop om'

"Er werd gescholden richting ons. Toen ging er een knop bij me om", verklaarde hij eerder. Al een aantal dagen voor het incident zat hij niet lekker in zijn vel omdat de relatie met zijn vriendin was beëindigd, zo heeft hij verklaard. Hij had een mes bij zich omdat hij zich bedreigd voelde.

Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. Pas toen hij het slachtoffer zag liggen, realiseerde Joshua de L. zich naar eigen zeggen wat hij had gedaan.

De straf wijkt af van de eis van het Openbaar Ministerie. Die wilde namelijk twee jaar cel en jeugd-tbs van drie jaar, maar de rechtbank vindt een intensieve en langdurige behandeling noodzakelijk, schrijft 1Limburg.

Uit onderzoeken is gebleken dat de man een handelingsleeftijd heeft van een 15 tot 16-jarige. Daarom kreeg hij jeugd-tbs opgelegd. Ook kampt hij sinds jonge leeftijd met ontwikkelingsproblemen en heeft hij last van woede-uitbarstingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl