AFP
NOS NieuwsAangepast

Wereldwijde storing bij WhatsApp verholpen

WhatsApp had vanochtend last van een wereldwijde storing, inmiddels werkt de chatdienst weer. De problemen begonnen rond 09.00 uur Nederlandse tijd en hielden uiteindelijk ruim anderhalf uur aan. Er kwamen wereldwijd meldingen binnen. Het platform heeft 2 miljard gebruikers.

Het is onduidelijk waardoor de storing werd veroorzaakt. Een woordvoerder van WhatsApp bevestigt alleen dat het probleem is verholpen.

Dit soort grote storingen bij WhatsApp komen niet vaak voor. Vorig jaar had WhatsApps moederbedrijf Meta - ook eigenaar van Facebook en Instagram - last van een urenlange storing. Die zijn zeldzaam, vaak worden ze binnen een uur of hoogstens een paar uur opgelost.

De chat-app is heel populair in Nederland: volgens onderzoeksbureau Newcom is het de meest gebruikte socialemediadienst met 12,5 miljoen gebruikers. Ook in andere delen van Europa, Azië en Zuid-Amerika is de dienst ontzettend groot. Denk bijvoorbeeld aan landen als India en Brazilië. Gezien het tijdstip nu zullen vooral gebruikers in dat eerste land last van de storing hebben gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl