In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Milieuactivisten laten opnieuw banden van SUV's leeglopen

Leden van de actiegroep Tyre Extinguishers hebben de afgelopen twee nachten in Enschede naar eigen zeggen banden van tientallen SUV's en terreinwagens leeg laten lopen. Dat deden ze omdat de auto's bovenmatig schadelijk zijn voor het milieu.

Het is niet de eerste keer dat de milieuactivisten banden leeg laten lopen. Enschede is na Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Hengelo, Apeldoorn, Amersfoort en Utrecht de achtste stad waar de actiegroep naar eigen zeggen "heeft toegeslagen", schrijft RTV Oost. Vorige maand was Hengelo aan de beurt, tot onvrede van de eigenaren van de auto's.

'Ramp voor het klimaat'

De grote wagens zijn een ramp voor het klimaat, aldus de groep. Ze zijn vervuilender dan de meeste andere voertuigen en slurpen brandstof. "Een deel van onze klimaatwinst wordt dus tenietgedaan door de toegenomen populariteit van deze rijdende milieu-delicten."

Daarnaast zijn ze volgens de actiegroep een gevaar voor andere weggebruikers en in stedelijke gebieden onnodig. "Omdat regeringen en politici er niet in zijn geslaagd ons tegen dit gevaar te beschermen, moeten we onszelf beschermen."

'Belachelijke actie'

De eigenaar van een Audia Q2 in Hengelo vindt de argumenten van de activisten nergens op slaan. "Dit is niet eens een terreinwagen en hij rijdt juist zuinig. Ik hoop niet dat ze hier vaker terugkomen", zei hij bij de regionale omroep.

Een eigenaar van een Hyundai Tucson deelt die mening. "Wat een idioten", zegt hij. "Dit is geen benzineslurpende 4x4, alleen een iets hogere auto. Dit is een belachelijke actie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl