Serena Williams bedankt het publiek tijdens de US Open
NOS Sport

Serena Williams zaait twijfel over toekomst: 'Ik ben nog niet met pensioen'

Hoewel het er alle schijn van had dat Serena Williams tijdens de US Open haar laatste partij als proftennisster had gespeeld, lijkt de 23-voudig grandslamkampioene toch nog snode plannen te hebben.

"Ik ben nog niet met pensioen", benadrukt ze nu een maand later, als haar tenniscarrière tijdens een conferentie in San Francisco ter sprake komt.

Gezien alle emoties die loskwamen toen Williams vorige maand door Ajla Tomljanovic voor werd uitgeschakeld in de derde ronde, leek dat optreden voor eigen publiek in New York toch echt haar allerlaatste. Ook al wilde ze dat na afloop niet bevestigen.

Bekijk hier de wedstrijd tegen Ajla Tomljanovic tijdens de US Open:

Tranen vloeien bij Serena Williams na verlies van mogelijk laatste wedstrijd: 'Pap en mam, bedankt'

Wel kondigde de 41-jarige Williams in aanloop naar het toernooi aan dat haar afscheid als prof naderde, zonder een exacte datum te geven.

"Ik heb nog steeds niet echt nagedacht over een pensioen, maar het voelt wel raar dat ik voor het eerst van mijn leven niet echt wedstrijden speel. Ik geniet er wel van, maar probeer nog steeds een balans te vinden", maakt ze zeven weken na haar laatste duel de balans op.

Dat is opvallend, omdat de WTA haar al uit de ranking schrapte. Toen Roger Federer onlangs stopte, zei ze: "Welkom bij de club van gepensioneerden."

Serena Williams houdt in een interview de optie van een terugkeer open:

Williams: 'Grote kans dat jullie me nog zien spelen'

Williams maakte in juni na ruim een precies jaar afwezigheid haar rentree op de tennisbaan. Op Wimbledon sneuvelde ze in de eerste ronde, maar op de US Open baarde ze opzien met een zege op wereldtopper Anett Kontaveit.

Die sensationele overwinning is dus wellicht niet haar laatste geweest. "De kans dat ik terugkeer is heel groot. Kom maar kijken bij mijn huis; er ligt daar een tennisbaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl