NOS Nieuws

Buurt Gouda rouwt om slachtoffers ongeluk

In Gouda wordt geschokt gereageerd op de dood van vier familieleden die omkwamen in het water van de Lek. Het gezin woont al een lange tijd in de wijk Korte Akkeren en veel buurtbewoners kenden de slachtoffers, schrijft Omroep West.

De vader (80), moeder (69) en twee dochters (48 en 38) kwamen afgelopen weekend om het leven bij een ongeluk, toen ze terugkwamen van een bruiloft. Door nog onbekende reden kwam de auto waarin ze zaten in de rivier terecht.

In de wijk wordt aangeslagen gereageerd op de dood van het gezin. Een buurtbewoonster laat weten 'in shock' te zijn, en roept op om de familie met rust te laten en hen te laten rouwen. Verder zeggen veel mensen te bidden voor de familie.

Speciale gebedsdienst

Vijf mannen in de buurt van het huis waar de slachtoffers woonden staan met betraande ogen op straat. "Het is allemaal nog heel vers", vertelt één van hen tegen de regionale omroep, "Het is vreselijk voor onze gemeenschap, en ook dat er zoveel mensen uit het gezin zijn omgekomen. Wij zijn verslagen en we gaan nu naar de moskee om te bidden."

De moskee laat weten dat er een speciale gebedsdienst zal worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl