In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Vier doden uit de Lek bij Streefkerk gehaald

In de Lek bij Streefkerk (Zuid-Holland) zijn vier overleden personen gevonden. Het gaat om drie vrouwen en een man. Gisteren werden al twee lichamen gevonden, vanochtend de andere twee in een te water geraakte auto.

Zondagmiddag ontdekten voorbijgangers het eerste lichaam in het water. Daarna werd het scheepvaartverkeer stilgelegd en begonnen reddingsdiensten een zoekactie waarbij ook een helikopter werd ingezet. Zo werd aan het begin van de avond een tweede lichaam gevonden en in de loop van de nacht de auto.

Het gaat het om een vader, moeder en twee volwassen dochters uit Gouda, schrijft de regionale omroep Rijnmond. Zij waren sinds zaterdagavond vermist.

Het gaat volgens de politie om een 80-jarige man en drie vrouwen van 69, 48 en 38 jaar uit Gouda. "Wij zijn geschokt en verdrietig", meldt de gemeente. "Onze gedachten zijn bij de familie en nabestaanden."

Noodlottig ongeval

Alles wijst volgens de regionale omroep op een ongeval. Ook de politie gaat uit van dat scenario. Het viertal was zaterdagavond met de auto naar een bruiloft in Rotterdam geweest en was sindsdien spoorloos. Via sociale media werd opgeroepen om uit te kijken naar de familie.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl