NOS Nieuws

Korea's wisselen waarschuwingsschoten uit op zee

Ten westen van het Koreaanse schiereiland hebben Zuid- en Noord-Korea waarschuwingsschoten afgevuurd richting elkaars schepen. De landen beschuldigen elkaar ervan dat de schepen de territoriale zeegrens waren overgestoken.

Volgens het Zuid-Koreaanse leger kwam een Noord-Koreaans koopvaardijschip 's nachts in gebied dat bij Zuid-Korea hoort. Daarop vuurde de marine waarschuwingsschoten af. Het Noord-Koreaanse schip zou vervolgens weer koers naar het noorden hebben gezet.

Niet veel later vuurde Noord-Korea op zijn beurt naar eigen zeggen tien waarschuwingsschoten af. Dat was volgens Noord-Korea omdat een Zuid-Koreaans marineschip in Noord-Koreaanse wateren voer. Bij de incidenten zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Noord- en Zuid-Korea zijn officieel al tientallen jaren met elkaar in oorlog. De afgelopen tijd zijn de vijandelijkheden toegenomen. Zo deed Noord-Korea de afgelopen weken een reeks rakettests, volgens het land een reactie op "provocerende" legeroefeningen die het buurland houdt samen met Japan en de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl