NOS SportAangepast

Hockeysters SCHC winnen topper van Amsterdam en blijven ongeslagen

Hockeysters SCHC verslaan ook Amsterdam en blijven koploper in hoofdklasse

De hockeysters van SCHC hebben hun ongeslagen status in de hoofdklasse behouden. Ze wonnen met 3-2 van Amsterdam, dat voor het eerst dit seizoen een nederlaag leed. De club uit Bilthoven pakte haar negentiende zege op rij, de langste reeks ooit in de clubhistorie.

Op voorhand beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want zowel de thuisploeg als Amsterdam had de eerste zeven wedstrijden van het seizoen gewonnen. Het doelsaldo bepaalde dat SCHC de koploper was na zeven speelrondes.

En die verwachtingen werden waargemaakt in Bilthoven. SCHC begon wat sterker dan de bezoekers uit Amsterdam, maar begon aan het eind van het eerste kwart wat foutjes te maken. Balverlies van Yibbi Jansen leidde het openingsdoelpunt in. Freeke Moes rondde feilloos af.

Strafcorners SCHC

Het foutje waaruit de 0-1 viel, maakte Jansen later in de wedstrijd goed. De eerste strafcorner voor SCHC pushte ze nog hard naast, maar de tweede vloog prachtig de kruising in. Jansen was ook verantwoordelijk voor de 2-1, die eveneens uit een strafcorner viel. Dit keer had de verdediging van Amsterdam het nakijken op een inzet laag in de hoek.

Eerder deze week spraken we onder anderen Jansen, die samen met Pien Dicke en Ginella Zerbo dit seizoen de blikvanger is bij SCHC:

Dicke weer het stralende middelpunt bij SCHC: 'Ben zeker op weg terug'

De thuisploeg kon echter nog niet achterover leunen. Niet veel later lag de 2-2 namelijk al in het doel. Na een mooie actie van Stella van Gils kreeg Felice Albers de bal en daar wist de aanvalster wel raad mee. SCHC-goalie Alexandra Heerbaart was kansloos op de inzet van de Oranje-international.

Ginella Zerbo zorgde er uiteindelijk toch nog voor dat SCHC met de drie punten van het veld liep. Amsterdam kreeg de bal niet goed weg, Zerbo was alert en frommelde de bal binnen.

Moeilijkheden voor Kampong

Onderaan de ranglijst blijft Kampong het moeilijk hebben. De club uit Utrecht, die zich deze zomer flink versterkte en voor de play-offplaatsen wilde gaan, staat na acht speelrondes op de tiende plaats.

In eigen huis ging Kampong zondag met 1-2 onderuit tegen HDM.

  • NOS
    Uitslagen van de achtste speelronde in de hoofdklasse vrouwen
  • NOS
    Stand na de achtste speelronde in de hoofdklasse vrouwen

Bij de mannen behaalde Kampong een zwaarbevochten overwinning op Pinoké. De bezoekers uit Utrecht wonnen in Amstelveen met 3-4.

Het aanwezige publiek kreeg een leuke wedstrijd met veel doelpunten te zien tussen de koploper en de nummer zes van de hoofdklasse. Jip Janssen leek via een strafcorner de wedstrijd te beslissen. Hij maakte de 1-3, maar Pinoké kwam nog knap terug tot 3-3.

Duco Telgenkamp bezorgde Kampong uiteindelijk alsnog de zege, door in de slotfase de 3-4 te maken.

Dankzij de zege heeft Kampong de voorsprong op nummer twee Bloemendaal, dat zaterdag won van Oranje-Rood, weer vergroot tot vijf punten.

  • NOS
    Uitslagen van de negende speelronde in de hoofdklasse mannen
  • NOS
    Stand na de negende speelronde in de hoofdklasse mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl