NOS Sport

Bloemendaal smeert Pinoké eerste nederlaag aan, SCHC draait warm voor topper

Bloemendaal overklast Pinoké met 4-1, schitterende actie Brinkman

De hockeyers van Bloemendaal staat dankzij hun vierde zege in vijf duels weer stevig tussen de toppers in de hoofdklasse. De regerend kampioen versloeg Pinoké, de verliezend finalist van afgelopen seizoen, met klinkende cijfers: 1-4.

Pinoké gaf die knappe finaleplaats een vervolg met goede resultaten in de nieuwe jaargang, door zes duels op rij ongeslagen te blijven. Bloemendaal was op zijn beurt slecht aan de competitie begonnen, maar was nu op alle fronten de bovenliggende partij.

Na de openingstreffer van Thierry Brinkman liep Bloemendaal via Tim Swaen en Jasper Brinkman (twee treffers) uit naar een ruime voorsprong. Een marge die nog groter had kunnen zijn als Casper van der Veen de bal in het lege doel had geduwd. Florent van Aubel redde in de slotminuten de eer.

Kampong stevig aan kop

Door het puntenverlies van Pinoké is Kampong wat steviger aan de leiding gekomen, al hadden de Utrechters twee minuten voor tijd een strafbal van Jip Janssen nodig om het strijdlustige Rotterdam van zich af te schudden (4-3).

De stand bij de mannen

Hoewel landskampioen Den Bosch met de monsterzege op Bloemendaal van zaterdag (1-9) wat herstel vertoont bij de vrouwen, gaat het bovenin vooralsnog tussen Amsterdam en SCHC.

In aanloop naar de topper van volgende week wonnen beide clubs ook hun zevende wedstrijd. Amsterdam won door late doelpunten van Fay van der Elst, Felice Albers en Fiona Morgenstern van het teleurstellende Kampong (3-0), SCHC rolde HGC op (2-4).

Recordreeks SCHC

Voor SCHC was het de achttiende zege op rij in de reguliere competitie, dus exclusief de play-offs. Nooit eerder in de geschiedenis had de club zo'n reeks neergezet. Waar deze zege door Ginella Zerbo (twee keer), Trijntje Beljaars en een strafbal van Yibbi Jansen eenvoudig werd veiliggesteld, zal het aanscherpen van het clubrecord een ander verhaal worden.

De directe confrontatie tussen de twee ploegen in vorm is volgende week zondag in Bilthoven.

De stand bij de vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl