Bij het Zuiderpark is naar Jayden gezocht
NOS Nieuws

Vermiste jongen (11) in Den Haag na tip op straat gevonden door agenten

De 11-jarige jongen die sinds vrijdagmiddag vermist werd in Den Haag, is gisteravond op straat teruggevonden in die stad. Hij was alleen, laat de politie vanmorgen weten. Omdat het onderzoek nog loopt, geeft een woordvoerder geen verdere details.

Het kind werd teruggevonden dankzij een tip. "We willen iedereen bedanken voor alle reacties en tips", zegt de woordvoerder van de politie. Over de exacte omstandigheden van de vermissing wil ze niets zeggen, ook vanwege het onderzoek.

Gisteren stuurde de politie een Amber Alert uit omdat werd gevreesd voor het leven van de jongen. "Het gaat om een kind dat niet thuiskwam nadat hij van school was vertrokken. Daarnaast was er al een nacht niets van hem vernomen en daarom ging het om een urgente vermissing", legt een woordvoerder van de politie uit.

Mall of the Netherlands

De jongen kwam vrijdag niet thuis nadat hij rond 15.00 uur van school was vertrokken. Hij werd die dag gezien bij de Fluitenbergstraat in Den Haag, in de buurt van het Zuiderpark.

Gisteren werd hij hoogstwaarschijnlijk gefilmd door bewakingscamera's van winkelcentrum The Mall of the Netherlands in Leidschendam. Daarom concentreerde de zoektocht zich op dat gebied. Uiteindelijk werd de scholier daar dus niet teruggevonden.

Het is nog niet duidelijk waar de jongen al die tijd is geweest. De politie probeert daar achter te komen.

Twee keer per jaar Amber Alert

Een Amber Alert wordt verstuurd als de politie vreest voor het leven van een vermist kind. Gemiddeld gebeurt dat twee keer per jaar.

Afgelopen dinsdag werd er ook al een Amber Alert verstuurd, toen voor de vermiste Hebe (10). Woensdagavond bleek zij te zijn verongelukt bij knooppunt Empel bij Den Bosch, samen met haar 26-jarige begeleider Sanne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl