Regio15
NOS NieuwsAangepast

Vermiste jongen (11) in goede gezondheid aangetroffen in Den Haag

De 11-jarige jongen voor wie gisteravond een Amber Alert was uitgestuurd, is in goede gezondheid aangetroffen in Den Haag. Dat meldde de politie iets voor middernacht. Er wordt nog onderzocht wat er precies is gebeurd.

De jongen werd gister rond het middaguur als vermist opgegeven nadat hij vrijdag na schooltijd niet was thuisgekomen. De politie stelde een speciaal opsporingsteam samen om naar hem te zoeken, omdat men zich ernstige zorgen over hem maakte.

Eerder gisteravond meldde de politie nog dat nadrukkelijk naar de Haagse jongen werd gezocht in de omgeving van winkelcentrum The Mall in Leidschendam, waar hij mogelijk was gezien.

De directeur van de Tamarschool in Den Haag, waar het kind op school zit, zei voordat de jongen weer terecht was dat de vermissing impact had. Ouders en leerkrachten van de school waren erover ingelicht, liet hij weten.

In levensgevaar

Een Amber Alert wordt verstuurd als de politie vreest voor het leven van een vermist kind. Gemiddeld gebeurt dat twee keer per jaar.

Afgelopen dinsdag was er ook een Amber Alert, toen voor de vermiste Hebe (10). Woensdagavond bleek zij te zijn verongelukt bij knooppunt Empel bij Den Bosch, samen met haar 26-jarige begeleider Sanne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl