NOS Sport

Opnieuw zwaar blessureleed judoka Vermeer, vrees is negen maanden absentie

Slecht nieuws voor Sanne Vermeer. De judoka is naar verwachting negen maanden uit de roulatie door een knieblessure die ze opliep tijdens het afgelopen WK in Oezbekistan.

In 2019 was ze ook al lang uitgeschakeld, destijds met een hamstringblessure. Dat kostte haar de kans op een olympisch ticket. En in april moest ze de EK laten schieten vanwege een dubbelgeklapte meniscus.

Sanne Vermeer

In het Nederlandse judo is de 24-jarige Vermeer na het stoppen van Juul Franssen nu de beste in haar gewichtsklasse (tot 63 kilogram). Bij de WK in Boedapest in 2021 won ze brons, maar het olympisch ticket was toen al voor Franssen. Bij de afgelopen WK, vorige week in het Oezbeekse Tasjkent, werd Vermeer al uitgeschakeld in de derde ronde.

Op de slotdag van de WK in de strijd om het brons in de landenwedstrijd ging het helemaal mis voor Vermeer. Tegen Maya Goshen uit Israël greep ze ineens naar haar knie, waarna ze moest opgeven.

Operatie

Nu blijkt dat Vermeer geopereerd moet worden aan haar meniscus. Het is nog niet bekend hoe ernstig de schade aan haar kruisband precies is. Ze is minstens drie maanden uit de roulatie, maar gevreesd wordt dat het negen maanden zullen worden.

Bekijk hieronder een samenvatting van de slotdag van de WK met het uitvallen van Sanne Vermeer.

Nederlandse judoka's op WK onderuit in strijd om brons

Vermeer mist door haar blessure het masterstoernooi in december. Daar zijn veel punten te verdienen in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs.

Dat toernooi wordt gehouden in 2024. Vermeer lijkt genoeg tijd te hebben zich alsnog te plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl