NOS Nieuws

Groei armoede merkbaar bij stichting die verjaardagspakketten aan kinderen geeft

De toename van de armoede in Nederland is goed merkbaar bij een stichting die verjaardagspakketten verstuurt naar gezinnen die geen geld hebben om de verjaardag van een kind goed te vieren. De afgelopen jaren vierden elk jaar ruim 80.000 kinderen hun verjaardag met een pakket van de Stichting Jarige Job, maar dat aantal loopt snel op.

"We zien een enorme toename sinds de zomervakantie: in plaats van 7000 geven we nu 10.000 verjaardagsboxen weg per maand", zegt woordvoerder Amber Merkus van de stichting. "Gezinnen die het eerder nog wel redden, houden hun hoofd niet meer boven water. We verwachten er dit jaar 100.000 weg te geven, en de verwachting is 125.000 volgend jaar."

Melissa kan straks haar 10de verjaardag ook echt een feestje geven dankzij een verjaardagspakket:

Melissa (9) vindt haar verjaardag niks als ze die niet kan vieren

De grens van wat de stichting aankan is bijna bereikt, zegt Merkus. "We komen vooral handjes tekort om de dozen in te pakken. We zijn nu bezig om een sociale werkplaats bij onze organisatie te betrekken, want we kunnen het zelf niet aan."

Financieel lukt het op dit moment nog wel, maar ook de stichting ziet de inkoopprijzen stijgen. "Als alle kindjes van dit jaar ook volgend jaar een box willen ontvangen, dan wordt het wel veel. We hebben dan eigenlijk meer geld nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl