AFP
NOS NieuwsAangepast

Charles wordt op 6 mei gekroond tot koning in Westminster Abbey

Op 6 mei volgend jaar wordt Charles officieel gekroond tot koning van het Verenigd Koninkrijk. De ceremonie vindt plaats in Westminster Abbey in Londen, meldt Buckingham Palace.

De 73-jarige Charles werd meteen koning toen zijn moeder Elizabeth op 8 september op 96-jarige leeftijd overleed. Ook koningin-gemalin Camilla wordt op 6 mei gekroond.

De ceremonie met een sterk religieus karakter wordt geleid door de aartsbisschop van Canterbury. De plechtigheid bevat traditionele en ook eigentijdse elementen, waarin onder meer wordt stilgestaan bij de rol die de koning in deze tijd heeft en waarin ook vooruit wordt gekeken naar de toekomst.

'Versoberd'

Britse media speculeren dat Charles zal kiezen voor een iets versoberd kroningsfeest. De Britse economie heeft het erg zwaar en een groeiende groep Britten kan niet of amper rondkomen vanwege de fors gestegen energieprijzen.

Elizabeth werd in 1953 gekroond en heeft ruim 70 jaar op de troon gezeten. Elizabeth overleed aan ouderdom, zo verklaarde Buckingham Palace.

Niets gezien van de uitvaart van Elizabeth? Bekijk onze samenvatting, zeven uur in minder dan vijf minuten:

Gemist, of nog een keer zien? Dit was de uitvaart van Elizabeth II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl