NOS Voetbal

City heeft geen kind aan Southampton, Spurs revancheert zich

Manchester City heeft zich in eigen huis simpel ontdaan van Southampton. De nummer twee van de Premier League leidde de dans van begin tot eind: 4-0.

De thuisploeg kreeg in het eerste kwartier al een paar kansen. De grootste was voor doelpuntenmachine Erling Haaland. Maar, verrassend genoeg, miste de Noor. De paal stond een treffer in weg.

João Cancelo viert de openingstreffer voor Manchester City

João Cancelo opende het bal na twintig minuten. Vanaf de middenlijn soleerde de linkervleugelverdediger zichzelf richting het zestienmetergebied van Southampton. Daar eenmaal aangekomen schoot de Portugees hard binnen.

Tien minuten later zorgde Phil Foden voor de volgende treffer. De 22-jarige Engelsman werd uitstekend bediend door Kevin de Bruyne en stiftte bekeken binnen. Riyad Mahrez zette vlak na rust met een volley de 3-0 op het scorebord.

Nathan Aké kreeg van City-oefenmeester Josep Guardiola een basisplaats in de defensie. De Nederlander bewees zijn trainer een goede dienst met het behouden van de nul.

Erling Haaland maakt de vierde treffer

Southampton maakte geen enkel moment aanspraak op een resultaat. De enige vraag die rees in het Etihad Stadium: scoort Haaland nog? Antwoord: natuurlijk. Minuut 65. Cancelo met de voorzet en Haaland die uitstekend binnenschoot.

Met deze overwinning voeren de Citizens de druk op voor koploper Arsenal. Die ploeg neemt het morgen in het eigen Emirates Stadium op tegen Liverpool. Bij puntverlies is Manchester City de nieuwe lijstaanvoerder in de Premier League.

Spurs revancheert zich

Het waren treurige dagen voor Tottenham Hotspur. Vorige weekend werd verloren van stadsgenoot Arsenal. Deze week overleed conditietrainer Gian Piero Ventrone op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van acute leukemie.

Son Heung-min en Harry Kane vieren treffer

De Londenaren bewezen hem een eer door te winnen op bezoek bij Brighton, de nummer nummer zes van de Premier League. Kane kopte een voorzet van Son Heung-min binnen na twintig minuten spelen.

Het bleek de enige treffer. Brighton was niet bij machte om het Spurs écht lastig te maken. Door de driepunter handhaaft de ploeg van Antonio Conte de derde plek en blijft de achterstand op Manchester City en Arsenal gering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl