Erling Braut Haaland en Phil Foden

City maakt met 6-3 gehakt van stadgenoot United; hattrick Haaland en Foden

Erik ten Hag heeft met Manchester United een flink pak slaag gekregen van het Manchester City van zijn leermeester Pep Guardiola: 6-3. Door een mindere tweede helft van City bleef de schade voor United nog enigszins beperkt.

Manchester City staat nu op de tweede plek in de Premier League achter koploper Arsenal. Manchester United staat zevende.

Stand Premier League na 8 speelronden

Het thuisspelende City was vanaf de eerste seconde van de wedstrijd heer en meester. Na zeven minuten kwamen 'de blauwen' uit de stad op voorsprong door kind van de club Phil Foden. De speler uit Manchester schoot raak uit een pass van Bernardo Silva.

Spervuur

Daarna volgde een spervuur aan schoten op het doel van United-keeper David de Gea. Jack Grealish, een van de uitblinkers, was meerdere keren gevaarlijk. Ilkay Gündogan schoot op de paal.

Ruim tien minuten voor rust verdubbelde City pas de score. Erling Braut Haaland kopte raak uit een hoekschop. De Nederlandse linksback Tyrell Malacia, die in de rust gewisseld werd, kon de bal net niet voor de lijn wegwerken (2-0).

Erik ten Hag (L) en Pep Guardiola

Drie minuten later was het weer raak voor Haaland. Kevin de Bruyne gaf de bal voor en de Noor wist de bal bij de tweede paal met een knap staaltje atletisch vermogen binnen te werken (3-0).

Weer enkele minuten later was Haaland de aangever. Hij bereikte Foden, die de 4-0 maakte. De eerste fans van United verlieten het stadion, omdat ze geen getuige wilden zijn van een nog grotere oorwassing.

Die oorwassing bleef uit, doordat City in de tweede helft enkele versnellingen terugschakelde. Antony redde de eer voor United door van afstand prachtig raak te schieten (4-1). Daarna liet het duo Foden en Haaland weer van zich horen. Haaland maakte in de 64ste minuut zijn derde treffer van de wedstrijd (5-1).

Het is zijn derde hattrick op rij in een thuiswedstrijd. Dit lukte geen enkele andere speler in de Premier League. Haaland staat nu op veertien doelpunten in de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Ruim tien minuten later maakte ook Foden, op aangeven van Haaland, zijn derde goal van de wedstrijd (6-1).

Vernederende uitslag blijft uit

Anthony Martial scoorde in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog twee keer (uit een rebound en een penalty) voor United, waardoor een extreem pijnlijke uitslag voor Ten Hag uitbleef. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd voor City.