AFP
NOS Wielrennen

Française Ferrand-Prévot wint goud bij eerste WK gravel

De Française Pauline Ferrand-Prévot heeft de titel gegrepen bij de eerste WK gravel. Ze bleef in de sprint haar Zwitserse medevluchtster Sina Frei net voor. Chiara Teocchi pakte het brons.

De weg van Vicente naar Cittadella was 140 kilometer lang, waarvan er zo'n 35 kilometer over gravelwegen voerden en circa 45 kilometer over ongeplaveide wegen, zoals bospaadjes. Vijf rensters scheidden zich al snel af van de andere 38 deelneemsters.

Stephens kon het tempo niet volhouden en moest op 35 km van de finish Ferrand-Prévot, Jade Treffeisen, Teocchi en Frei laten gaan. Het peloton reed kilometerslang op een minuut achterstand, maar kwam niet meer terug. Riejanne Markus werd tiende.

Eerste WK, zondag de mannen

De afgelopen jaren heeft het gravelrijden een vlucht genomen, ook onder amateurrenners en liefhebbers. Fietsen met een racefietsstuur en dikkere banden, die doorgaans voor het rijden over onverharde wegen worden gebruikt, zijn steeds populairder geworden.

Zondag staat bij het WK gravel voor de mannen ook Mathieu van der Poel, twee weken na het debacle van Wollongong, aan de start. Over zijn ambities is hij voorzichtig: "Het is vooral leuk om daar te zijn. Als het gevoel zondag goed is, zal ik uiteraard mijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl