Femke Bol met haar drie gouden EK-medailles
NOS Sport

Bol bij laatste drie kandidaten titel Europese Atlete van het Jaar

Femke Bol behoort tot de drie kanshebbers voor de prijs van Europees Atlete van het Jaar, zo heeft de Europese atletiekbond European Athletics bekendgemaakt. Naast de drievoudig Europees kampioene zijn ook de Belgische zevenkampster Nafissatou Thiam en de Oekraïense hoogspringster Jaroslava Mahoetsjich genomineerd.

European Athletics kwam half september met een shortlist van tien namen, waarna publiek, aangesloten federaties, media en experts een stem konden uitbrengen.

Unieke drieklapper

De 22-jarige Bol werd in augustus in München Europees kampioene op de 400 meter, de 400 meter horden én de 4x400 meter estafette, een unieke drieklapper. Een maand eerder was Bol op de WK in Eugene al goed geweest voor zilver op de 400 meter horden.

Kijk hier naar de finale van de 400 meter op de Europese Kampioenschappen in München.

Bol snelt in recordtijd naar EK-goud op 400 meter vlak

Thiam (28 jaar) veroverde goud op de WK en werd in München Europees kampioene, terwijl Mahoetsjich (21) dit jaar de wereldtitel indoor greep, op de WK naar zilver sprong en zich vervolgens tot Europees kampioene kroonde.

Nafissatou Thiam

De winnares wordt op 22 oktober bekendgemaakt tijdens de Golden Track Awards in het Estse Tallinn. Sifan Hassan ontving vorig jaar de prijs na haar twee gouden medailles op de Olympische Spelen in Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl