Marcus Rashford en Anthony Martial waren de gouden wissels van Erik ten Hag

United wint in Nicosia dankzij gouden wissels Ten Hag; Becker en Danjuma trefzeker

Manchester United heeft zijn derde groepswedstrijd in de Europa League bij Omonia Nicosia met veel moeite gewonnen. Het werd 3-2 voor de ploeg van trainer Erik ten Hag, die een gelukkige hand had met zijn wissels.

Ten Hag, die afgelopen weekeinde met United nog een pak op de broek kreeg van stadgenoot Manchester City, had een basisplaats ingeruimd voor Cristiano Ronaldo en in de verdediging was Tyrell Malacia van de partij. Het eerste half uur was het eenrichtingsverkeer in Nicosia en was het klassenverschil groot.

United kreeg kansen, onder meer via Ronaldo en Antony, maar de goal viel aan de andere kant. Omonia was nog nauwelijks over de middenlijn geweest toen Malacia na ruim een half uur balverlies leed en drie Cyprioten op doelman David De Gea afstormden. De Iraniër Karim Ansarifard joeg de bal vervolgens tegen de touwen.

In de eerste helft wond Erik ten Hag zich geregeld op langs de lijn

Ten Hag greep in de rust in: Malacia bleef in de kleedkamer achter en onder anderen Marcus Rashford kwam in de ploeg. Dat bleek een goede zet: na acht minuten schoot de Engelse spits fraai de gelijkmaker binnen.

Nog een gouden wissel

Na een uur spelen bracht Ten Hag Anthony Martial voor Bruno Fernandes en ook dat bleek een gouden wissel: bij zijn eerste balcontact schoot de Fransman, met een assist van Rashford, United op voorsprong.

Na de 3-1 van Rashford, op aangeven van Ronaldo, leek het duel gespeeld, maar een minuut later maakte Omonia via invaller Nikolas Panagiotou nog de 3-2. Maar meer zat er niet in voor de Cyprioten.

In dezelfde groep won Real Sociedad met 2-0 bij FC Sheriff. De Spanjaarden leiden de groep met 9 punten, United staat tweede met 6 punten.

Becker weer belangrijk voor Union

Union Berlin, de koploper in Duitsland, boekte een 1-0 zege bij Malmö FF. Sheraldo Becker, die ook al goed was voor zes goals in de Bundesliga, was de matchwinner.

In de 68ste minuut schoot Becker alleen voor de keeper koelbloedig de 1-0 binnen. De Berlijners, waar Danilo Doekhi in de defensie stond, speelden de hele tweede helft met tien man na een rode kaart voor András Schäfer.

In de tweede helft lag de wedstrijd geruime tijd stil omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

De andere wedstrijd in groep D tussen SC Braga en het Belgische Union, met Bart Nieuwkoop in de basis, eindigde in 1-2. Union leidt de groep met negen punten uit drie duels, voor Braga (zes punten) en Union Berlin (drie punten).

Roma onderuit tegen Real Betis

AS Roma, de winnaar van de Conference League van vorig seizoen, ging thuis met 1-2 onderuit tegen Real Betis. Bij de Romeinen ontbrak de langdurig geblesseerde Rick Karsdorp.

José Mourinho was niet tevreden over zijn ploeg

Roma kwam op voorsprong door een benutte strafschop van Paulo Dybala, maar nog voor rust maakte Guido Rodríguez de gelijkmaker. Twee minuten voor tijd zorgde Luiz Henrique voor de 2-1, waarna Romein Nicolò Zaniolo in blessuretijd nog een rode kaart kreeg.

In het andere duel speelde HJH Helsinki met 1-1 gelijk tegen het Bulgaarse Loedogorets, met Sergio Padt onder de lat. Real Betis leidt de poule met negen punten, voor Loedogorets (vier punten) en AS Roma (drie punten).

Danjuma scoort voor Villarreal

In de Conference League boekte Villarreal een overtuigende 5-0 overwinning op Austria Wien. Arnaut Danjuma nam vlak voor rust de 2-0 voor zijn rekening, waarna José Luis Morales de klus klaarde met een hattrick in de tweede helft.

Arnaut Danjuma in actie tegen Austria Wien

In de andere wedstrijd speelde Lech Poznan, van trainer John van den Brom, in Polen doelpuntloos gelijk tegen Hapoel Beer Sheva. Villarreal staat op kop in de groep met negen punten, Lech Poznan staat tweede met vier punten.