Johnny de Mol
NOS Nieuws

Aangifte mishandeling tegen Johnny de Mol geseponeerd om gebrek aan bewijs

De aangifte van mishandeling en poging tot doodslag tegen Johnny de Mol wordt geseponeerd. Er is volgens het Openbaar Ministerie te weinig bewijs voor een rechtszaak.

De Mol werd door zijn ex-partner Shima Kaes beschuldigd van drie ernstige gevallen van mishandeling in 2015, toen de twee nog een relatie hadden. Bij haar aangifte diende Kaes twee letselverklaringen en een geluidsfragment in.

Kaes werd dit voorjaar gehoord door de Amsterdamse politie en kwam daarna met aanvullende geluidsfragmenten en namen van nieuwe getuigen.

OM: niet eenduidig

Het OM laat weten dat de gespreksfragmenten te weinig context bieden. Verder zijn de foto's van het letsel van de ex-partner van De Mol volgens het OM niet te dateren. Daarnaast zijn de verwondingen op de foto's niet eenduidig. Dat geldt ook voor de letselverklaringen. Op basis hiervan concludeert het OM dat het onderzoek niet heeft geleid tot voldoende bewijs om een zaak aan te spannen.

Het OM heeft aan het persbureau ANP laten weten dat de juridisch adviseurs van Kaes worden vervolgd voor afpersing. Voordat Kaes aangifte deed, zouden ze een brief naar de familie De Mol hebben gestuurd, waarin om geld werd gevraagd in ruil voor haar zwijgen over de vermeende mishandeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl