ANP
NOS Nieuws

HEMA gaat verpakking kiphotdogs aanpassen na verwarring over 'vegan'

HEMA gaat de verpakking van kiphotdogs aanpassen vanwege onduidelijkheid over het gebruik van het woord 'vegan' (veganistisch).

Op de verpakking van het hotdogpakket dat kippenvlees, een broodje, een hotdog en saus bevat, staat de tekst 'mini vegan hotdogbroodje' en 'met onze vegan mosterdsaus'. Hoewel op de verpakking ook stond 'van Beter Leven keurmerk 1 ster kippenvlees', ontstond er verwarring bij sommige klanten. Ook bij de hotdogkit met varkensvlees is dat het geval.

De discussie kwam op gang nadat een veganistische blogger op Twitter een foto deelde van de onduidelijke verpakking van de kippenvleeshotdog die op het eerste gezicht veganistisch leek:

Een woordvoerder van de winkelketen erkent dat er sprake is van "een onhandige keuze" en dat de verpakking wordt aangepast. Dat gebeurt echter niet direct. "Er liggen nog behoorlijk wat verpakkingen op voorraad. We zijn aan het kijken wat we daarmee gaan doen." Volgens de woordvoerder kan dat "weken tot maanden duren".

De woordvoerder benadrukt dat het slechts om twee verpakkingen gaat waarbij mogelijk onduidelijkheid kan ontstaan: de hotdogkit van kippenvlees en die van varkensvlees. De winkelketen verkoopt ook verse en verpakte vegetarische rookworsten. "Die zijn echt vegetarisch" benadrukt hij. En ook de 'echte' veganistische hotdogkit bevat geen vlees.

Vooral op sociale media ontstonden discussies over de verpakkingen. Volgens de woordvoerder is er niet over geklaagd in winkels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl