Bayern viert de 1-0

Bayern met De Ligt, Gravenberch en Mazraoui veel te sterk voor Viktoria Plzen

Bayern München heeft met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui in de basis overtuigend de derde opeenvolgende overwinning geboekt in groep C van de Champions League. In de Allianz Arena werd het 5-0 tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.

Voor de tweede keer dit seizoen kregen De Ligt, Gravenberch en Mazraoui, die alledrie afgelopen zomer naar Bayern verhuisden, samen een plek in de basis. De eerste keer was eind augustus tegen Viktoria Köln in de DFB Pokal (0-5). Nu durfde coach Julian Nagelsmann het ook aan in de Champions League.

Kinderlijk eenvoudig

Al snel bleek Bayern een maat te groot voor de regerend kampioen van Tsjechië. Leroy Sané kon binnen zeven minuten vrij uithalen en zijn schot eindigde in de kruising. Serge Gnabry sneed in de dertiende minuut ook met gemak door de Tsjechische defensie en maakte er 2-0 van. De 3-0 van Sadio Mané oogde eveneens kinderlijk eenvoudig.

Serge Gnabry en Leon Goretzka vieren feest

Door een tweede goal van Sané en een treffer van invaller Eric Maxim Choupo-Moting stond het na een uur spelen al 5-0. Daar bleef het bij.

Bayern bleef zo voor de 31ste keer op rij ongeslagen in een Champions League-groepsduel (28x winst, 3x gelijk) en daarmee werd het record van Real Madrid (22x winst, 8x gelijk, van 2012 tot 2017) gebroken.

De Ligt, Gravenberch en Mazraoui vielen niet op, maar dat was ook lastig tegen deze matige tegenstander. Ze maakten ieder geval geen fout, speelden zuinig en waren in ieder geval de hele wedstrijd actief. Dat laatste was zeker met het oog op zijn WK-kansen belangrijk voor Gravenberch.

Ryan Gravenberch (r) en Lukas Kalvach van Viktoria Plzen (l)

Internazionale en FC Barcelona spelen vanaf 21.00 uur het tweede duel in de groep.

Marseille klopt koploper Sporting ondanks snelle tegengoal

In Groep D pakte Olympique Marseille zijn eerste overwinning. De Franse club won in eigen huis met 4-1 van koploper Sporting Portugal. Eintracht Frankfurt speelt in dezelfde groep nog tegen Tottenham Hotspur.

Het duel in de Orange Vélodrome begon 20 minuten te laat omdat de spelersbus van Sporting vanwege file te laat was gearriveerd in het stadion. Het begin van de Portugezenwas desondanks stormachtig. Francisco Trincão kreeg de bal al in de 1ste minuut, speelde zich goed vrij en schoot de openingstreffer binnen.

Doelman Antonio Adán verlaat met rood het veld

Marseille kwam via Alexis Sánchez al snel weer op gelijke hoogte. Na een terugspeelbal schoot doelman Antonio Adán de bal tegen de Chileen aan en die verdween zo in het doel. Drie minuten later stonden de Fransen zelfs op voorsprong. Op een lange pass van Jonathan Clauss kopte Amine Harit hard binnen: 2-1.

Voor doelman Adán werd het nog erger. Hij kwam zes minuten later te ver uit zijn doel en stopte de bal met de hand. De Spanjaard kon meteen vertrekken met rood. Zijn vervanger Franco Israel kreeg enkele minuten later het derde doelpunt tegen van Leonardo Balerdi en Chancel Mbemba maakte er in de slotfase 4-1 van.