Jamal Musiala was ook in het duel met Bayer Leverkusen uitblinker bij Bayern München.
NOS Voetbal

Bayern-fans kunnen eindelijk echt Oktoberfest vieren na zege op Leverkusen

Bayern München heeft de crisis voorlopig bezworen. Na vier wedstrijden op rij zonder zege won 'der Rekordmeister' in de Bundesliga afgetekend met 4-0 van Bayer Leverkusen. Voor het machteloze Leverkusen komt de degradatiezone nu wel erg dichtbij.

Nog voor de interlandbreak meldde de selectie en staf van Bayern zich in het centrum van München voor het eerste Oktoberfest sinds de coronapandemie. Helemaal van harte ging dat niet, want een dag eerder had de trotse titelverdediger de Beierse derby tegen het kleine FC Augsburg met 1-0 verloren.

Die nederlaag stond niet op zichzelf, want ook de drie duels daarvoor leverden enkel remises op. Dat zijn ze in München niet gewend.

Matthijs de Ligt en zijn vriendin Annekee bij de Oktoberfesten in München.

In Bayer Leverkusen trof Bayern een ploeg die nog meer op drift is. Vorig jaar was Leverkusen nog de nummer drie van de Bundesliga, maar na de slechtste seizoensstart in veertig jaar (5 punten uit 7 duels) bungelt de ploeg dit seizoen onderaan.

Dat in München ook niet veel te halen viel, was al na drie minuten duidelijk. De 19-jarige groeibriljant Jamal Musiala zette Mitchel Bakker op het verkeerde been met een subtiele lichaamsbeweging en uit zijn voorzet schoot Leroy Sané de 1-0 in de verre hoek.

Nadat een schotje van Jeremie Frimpong - die bij Jong Oranje afgelopen week een goede indruk maakte en vanavond bij Leverkusen als rechterwingback speelde - geblokt werd door Matthijs de Ligt, tekende Musiala zelf voor de 2-0.

Musiala-show

Ook bij de 3-0 was uitblinker Musiala betrokken. Hij bediende Sadio Mané, die alle tijd kreeg om de bal goed te leggen op de rand van de zestien en in de hoek te mikken.

Na rust schudde Musiala een maradoneske dribbel uit de heupen en stelde Mané vervolgens in staat de 4-0 binnen te schieten, maar die treffer werd teruggedraaid op advies van de VAR. Die oordeelde namelijk dat een voorafgaande botsing tussen De Ligt en Leverkusen-verdediger Odilon Kossounou niet door de beugel kon.

Thomas Müller lijkt zich na de 4-0 te verontschuldigen naar de blunderende doelman Lukas Hradecky.

Met de Iraniër Serdar Azmoun - afgelopen week een van de hoofdrolspelers in het protest van het Iraanse voetbalteam tegen het overheidsgeweld in eigen land - kwam er meer leven in de aanval van Leverkusen, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet.

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui kregen in de slotfase nog een paar speelminuten en zagen hoe Thomas Müller alsnog voor 4-0 zorgde. Müller kreeg de bal pardoes in de voeten geschoven door doelman Hradecky. Dat buitenkansje liet de aanvaller natuurlijk niet liggen.

De stand in de Duitse Bundesliga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl