NOS Wielrennen

Pogacar doet niet aan afscheidscadeau: Sloveen klopt Valverde in Tre Valle Varesine

Tadej Pogacar is klaar voor de Ronde van Lombardije van zaterdag, het monument dat hij vorig jaar won. In de laatste grote test voor het laatste monument van dit wielerjaar, Tre Valli Varesine, was hij de duidelijk de snelste van een kopgroep vol grote namen.

Sergio Higuita en Alejandro Valverde kwamen nog het dichtste bij. Bauke Mollema werd zevende.

Getty
Tadej Pogacar is Alejandro Valverde en Sergio Higuita duidelijk te snel af in Tre Valli Varesine.

De finale werd geopend door de jonge Engelsman Thomas Gloag (21), die pas een paar weken als stagiair vanuit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, tussen de profs rijdt. Op zeven kilometer van de finish reed Enric Mas, de winnaar van de Ronde van Emilië afgelopen zaterdag, in zijn eentje het gat dicht.

Daarna was het de beurt aan Vincenzo Nibali, maar hem was de zege in de voorlaatste wedstrijd van zijn loopbaan niet gegund. In de achtervolgende groep zat met Alejandro Valverde namelijk nog een wielerlegende, die in zijn voorlaatste wedstrijd op de zege aasde en zijn ploeggenoten Mas en Rubio op kop zette.

De 42-jarige Spanjaard ging de sprint als eerste aan, maar moest zijn meerdere erkennen in Pogacar en Higuita, respectievelijk 18 en 17 jaar jonger dan hij.

Komend weekend krijgt Valverde, net als Nibali trouwens, een laatste kans. Na de Ronde van Lombardije nemen de twee wielerzwaargewichten afscheid van de sport.

Longo Borghini weer de beste

Bij de vrouwen was Elisa Longo Borghini, net als afgelopen zaterdag in de Ronde van Emilië, de beste. De alleskunner van Trek-Segafredo, dit voorjaar ook al de beste in Parijs-Roubaix, reed solo naar de zege in Varese.

De Amerikaanse Veronica Ewers werd tweede, de Spaanse Ana Santesteban won de sprint van een achtervolgend groepje. In dat groepje een Nederlandse, Quinty Schoens, die negende werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl