Pro Shots
NOS SportAangepast

Alcaraz in Astana meteen onderuit als mondiale nummer één, ook Griekspoor naar huis

Carlos Alcaraz is in zijn eerste officiële ATP-duel als nummer één van de wereld lelijk onderuitgegaan. Tegen de Belg David Goffin verloor de 19-jarige Spaanse winnaar van de US Open in de eerste ronde van het toernooi van Astana met 5-7, 3-6.

De Nederlander Tallon Griekspoor ligt ook na de eerste ronde uit het toernooi. Hij verloor in drie sets van de Kazach Alexander Boeblik: 0-6, 6-4, 3-6.

Worstelde mondiale nummer één

De tegenstander van Alcaraz, Goffin (31), vijf jaar geleden de nummer zeven van de wereld en twee jaar geleden nog toptienspeler, was als lucky loser toegelaten tot het hoofdschema.

Aanvankelijk zou Alcaraz het opnemen tegen de op papier veel sterkere Holger Rune, maar de verliezend finalist van het toernooi in Sofia had zich op het laatste moment teruggetrokken.

In de week na het winnen van de US Open leed Alcaraz in de Davis Cup ook al een nederlaag, tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime.

Bekijk in de video hieronder hoe Carlos Alcaraz de US Open won en daardoor nummer een van de wereld werd.

Alcaraz wint US Open én is eerste op de wereldranglijst

Alcaraz zette Goffin meteen onder grote druk en brak al vroeg de service van de Belg. Maar Goffin speelde onbevangen, na zes toernooien op rij al in de eerste ronde te zijn gesneuveld.

Wisselvallig spel kostte Alcaraz de eerste set, waarna hij in het tweede bedrijf even helemaal niets meer te vertellen had. Goffin zag zijn riante voorsprong van 5-1 slinken tot 5-3 en kreeg het daarna op zijn eigen service opnieuw moeilijk. Na een geweldige passeerslag op 30-30 benutte de nummer 66 van de wereld zijn eerste matchpoint.

Griekspoor

De eerste set in de partij van Griekspoor, was er een om snel te vergeten voor de 26-jarige Nederlander. Hij maakte maar negen punten. De in zijn eigen land spelende Kazach Boeblik was oppermachtig.

Griekspoor stelde in de tweede set snel orde op zaken en ging beter serveren. Op 4-4 brak Griekspoor de service van Boeblik en serveerde erna de set uit.

AFP
Tallon Griekspoor

De beslissende derde set was weer vrijwel volledig voor Boeblik. Het stond al snel 1-5 en Griekspoor werkte nog een van de twee breaks weg, maar kon niet voorkomen dat hij op 3-5 drie matchpoints tegen kreeg op de service van Boeblik.

De Kazach werd alleen een beetje nerveus, benutte zijn drie matchpoints niet, sloeg een dubbele fout en gaf zo een breakpunt aan Griekspoor. Maar toen schrok Boeblik wakker, sloeg het breakpoint knap weg met een dropshot en een ace. Op matchpoint nummer vier was het wel afgelopen.

Botic van de Zandschulp haalde maandag al wel de tweede ronde ten koste van Beibit Zjoekajev en speelt nu mogelijk tegen Novak Djokovic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl