Vivianne Miedema
NOS VoetbalAangepast

Miedema haakt ziek af bij Oranjevrouwen, Jonker haalt Snoeijs bij selectie

Vivianne Miedema is ziek en heeft zich daarom afgemeld voor de komende interlandperiode van de Oranjevrouwen. Bondscoach Andries Jonker heeft Katja Snoeijs opgeroepen als vervanger.

Bondscoach Jonker had in zijn selectie geen plek voor Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en Shanice van de Sanden. Jonker gaf na de bekendmaking van de selectie aan dat er vooraf gesproken is over de afwezigheid van een aantal ervaren speelsters. "Na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier dit keer niet op te roepen." Nu is dus ook de ervaren Miedema afgevallen.

Andere speelsters

Jonker wil in de oefeninterland tegen Noorwegen, door het treffen met Zambia ging maandag onverwachts een streep, vooral werken aan de speelwijze en daarom krijgen andere speelsters de kans zich te laten zien. Martens liet zich deze zomer al kritisch uit over de drukke agenda waar speelsters anno 2022 mee te maken krijgen.

De wedstrijd op dinsdag 11 oktober luidt de start van de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland in. Dat WK is volgend jaar zomer.

De loting voor het WK is op zaterdag 22 oktober in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl