NOS Sport

Beachvolleybalsters Schoon en Stam winnen Elite 16-toernooi Parijs

Beachvolleybalsters Raisa Schoon en Katja Stam hebben op de Pro Tour het Elite 16-toernooi van Parijs gewonnen. Ze klopten in de finale Tina Graudina en Anastasija Samoilova uit Letland: 21-16, 22-20.

Beachvolleybalsters Schoon en Stam winnen Elite 16-toernooi Parijs

Schoon en Stam wonnen in de finale de eerste vier punten en pakten makkelijk de eerste set. In de tweede set stonden ze vanaf 10-10 steeds op voorsprong en bij hun tweede matchpoint sloegen ze toe.

Het Nederlandse duo haalde aan het begin van het seizoen drie finales op de tour en won het toernooi van Rosarito. In de finale in Mexico waren ze ook al te sterk voor Graudina en Samoilova, die in augustus nog voor de tweede keer EK-goud hadden veroverd.

Geen goud Brouwer en Meeuwsen

Bij de mannen grepen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen net naast de hoofdprijs in Parijs. Ze verloren in de finale met 19-21, 18-21 van Anders Mol en Christian Sorum.

De Nederlanders en de Noren stonden al voor de achtste keer dit jaar tegenover elkaar en voor de vijfde keer gingen olympisch en wereldkampioenen Mol en Sorum met de zege aan de haal.

In de eerste set kenden Brouwer en Meeuwsen nog een prima start. Ze stonden bijna de hele set aan de goede kant van de score, maar vanaf 18-18 ging het mis. Mol en Sorum, die vorig jaar olympisch kampioen werden en dit seizoen in Rome de wereldtitel grepen, keken in set twee geen moment tegen een achterstand aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl