NOS Sport

Oliveira wint MotoGP in Thailand, noodweer teistert Moto2

Miguel Oliveira heeft de Grote Prijs van Thailand in de MotoGP-klasse op zijn naam gebracht. De Portugees (KTM) loste halverwege de race Jack Miller af aan kop, hield de Ducati-coureur op afstand en boekte zijn tweede zege van 2022.

Oliveira wint MotoGP in regenachtig Thailand, nadat baan is droog gebezemd

De wedstrijd op het circuit van Buriram begon een uur later dan gepland vanwege aanhoudende regenval, die de race daarvoor in de Moto2 al parten had gespeeld. Toen de regen was opgehouden, was de baan nog wel nat, maar gaandeweg droogde die op.

Fabio Quartararo had een beroerde start op zijn Yamaha, zakte van de vierde naar de zeventiende plaats en wist geen WK-punten te scoren. De Fransman behield wel de leiding in de WK-stand.

Francesco Bagnaia, zijn naaste rivaal, kwam op zijn Ducati als derde binnen, pakte zestien punten en naderde Quartararo tot op twee punten.

Moto2 valt in het water

De race in de Moto2 werd vanwege de regen halverwege afgebroken. De Italiaan Tony Arbolino werd uitgeroepen tot winnaar. De Nederlanders Zonta van den Goorbergh (zeventiende) en Bo Bendsneyder (achttiende) wisten geen punten te scoren.

De race was vanwege het noodweer al voor de start teruggebracht tot zestien rondes, maar de omstandigheden werden er na de start niet beter op. Het water bleef op de baan staan en veel coureurs gleden onderuit op het natte asfalt. Na negen rondes greep de wedstrijdleiding dan ook in en werd de race afgevlagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl