NOS Sport

Tumultueuze rentree Márquez in MotoGP duurt nog geen ronde, Bastianini wint

Rentree Márquez van korte duur, Bastianini wint MotoGP-race in Aragón

Marc Márquez zit weer op de motor in de MotoGP en dat heeft iedereen geweten. De zesvoudig wereldkampioen keerde na zes gemiste races terug in de grand prix van Aragón en was in de eerste ronde betrokken bij twee crashes. Enea Bastianini won de GP van Aragón.

Na enkele bochten ging het al mis voor Márquez. Eerst reed Fabio Quartararo op het achterwiel van de Spanjaard. Quartararo, leider in de WK-stand, maakte een harde smak op het asfalt en kwam nog even lelijk in aanraking met zijn eigen motor. Hij stond vrij snel weer op, maar kon niet verder.

Touché

Nog in dezelfde ronde was er weer een touché, tussen Márquez en Takaaki Nakagami. De Japanner ging onderuit, werd net niet aangereden door enkele achtervolgers en kon niet verder.

Márquez zat nog op zijn Honda, maar die had zoveel schade opgelopen aan het achterwiel, dat de motor de garage in moest. Zo duurde de rentree van Márquez nog geen ronde.

Na vier zeges op rij ging de overwinning nu eens niet naar Francesco Bagnaia. De Italiaan werd in de slotronde op knappe wijze gepasseerd door zijn landgenoot Bastianini en eindigde als tweede. Door het uitvallen van Quartararo loopt Bagnaia wel in op de leider in het klassement; het verschil is nog maar 10 punten.

Begin september in San Marino vochten de twee Ducati-coureurs ook al tot aan de finish om de dagzege. Toen hield Bagnaia Bastianini net achter zich, nu moest hij Bastianini op de valreep laten passeren.

Het MotoGP-circus verplaatst zich nu naar de andere kant van de wereld, waar volgende week zondag op het Twin Ring Motegi-circuit de GP van Japan wordt verreden.

AFP
Bastianini voelt Bagnaia in zijn nek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl