Getty
NOS Voetbal

Boëtius geopereerd aan tumor, geen chemo nodig: 'Heel, heel goed nieuws'

Oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius hoeft geen chemotherapie te ondergaan. Dat heeft zijn huidige club Hertha BSC bekendgemaakt. Bij de aanvaller werd ruim een week geleden een tumor in zijn testikels ontdekt. De 28-jarige Boëtius werd vorige week vrijdag geopereerd.

De tumor was weliswaar kwaadaardig, maar omdat de tumor in een vroegtijdig stadium is ontdekt, bleek een operatie afdoende. "Het onderzoek heeft uitgewezen dat chemotherapie niet nodig zal zijn", zei clubarts Marcus Jung. "Dat is heel, heel goed nieuws".

Boëtius, die eerder voor Feyenoord speelde, kwam afgelopen zomer transfervrij over van FSV Mainz 05. De eenmalig Nederlands international speelde dit seizoen zes competitiewedstrijden, voor het laatst op 16 september 2022 tegen zijn oude club Mainz.

Hertha wil alle spelers preventief onderzoeken

Bij een teamgenoot van Boëtius, Marco Richter, werd in juli ook een tumor in zijn teelballen ontdekt. Ook bij Richter was geen chemotherapie nodig. Hij is inmiddels hersteld van de operatie en idit seizoen al meerdere keren in actie gekomen.

Hertha BSC heeft naar aanleiding van de twee gevallen in korte tijd de spelers nadrukkelijk geadviseerd om zich preventief te laten onderzoeken. "Ik heb het zelf aan het begin van de week gedaan", voegde trainer Sandro Schwarz daar nog aan toe.

Oud-PSV'er Timo Baumgartl overkwam hetzelfde. Na een operatie en chemotherapie speelde de verdediger afgelopen weekend voor het eerst weer voor zijn club Union Berlin.

Bij voormalig Ajax-aanvaller Sébastien Haller werd deze zomer op een trainingskamp met zijn nieuwe club Borussia Dortmund een tumor in zijn testikels ontdekt. Hij ondergaat op dit moment chemotherapie en is maanden uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl