Pro Shots
NOS Voetbal

Tumor ontdekt bij oud-Feyenoorder Boëtius: 'We zijn vol hoop en vertrouwen'

Bij de Nederlandse aanvaller Jean-Paul Boëtius is een tumor in zijn testikels ontdekt. Dit maakte zijn huidige club, Hertha BSC, bekend na een urologisch onderzoek dat de aanvaller donderdag onderging. De 28-jarige Boëtius wordt vrijdag geopereerd.

"Hoe bitter dit nieuws in eerste instantie ook is, we zijn vol hoop en vertrouwen erop dat Jean-Paul zal herstellen en zo snel mogelijk zal terugkeren bij het team", zegt Fredi Bobic. de technisch directeur van de club.

"Tot zijn terugkeer krijgt hij alle denkbare steun van ons. We staan dicht bij elkaar als Hertha-familie en wensen hem alleen maar het beste."

Boëtius, die eerder voor Feyenoord speelde, kwam afgelopen zomer transfervrij over van FSV Mainz 05. De eenmalig Nederlands international speelde dit seizoen zes competitiewedstrijden.

Andere gevallen

Bij een teamgenoot van Boëtius, Marco Richter, werd in juli ook een tumor in zijn teelballen ontdekt. Hij is inmiddels hersteld van de operatie en is dit seizoen al meerdere keren in actie gekomen.

Voormalig PSV-verdediger Timo Baumgartl overkwam hetzelfde. Na een operatie en chemotherapie speelde hij afgelopen weekend voor het eerst weer voor zijn club Union Berlin.

Bij voormalig Ajax-aanvaller Sébastien Haller werd deze zomer op een trainingskamp met zijn nieuwe club Borussia Dortmund een tumor in zijn testikels ontdekt. Hij ondergaat op dit moment chemotherapie en is maanden uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl