ANP
NOS Sport

Albon hersteld, De Vries weer reserve bij Grand Prix van Singapore

F1-coureur Alexander Albon is hersteld van zijn blindedarmontsteking en rijdt dit weekend mee in de Grand Prix van Singapore. Nyck de Vries, die in Monza twee punten pakte als vervanger van Albon, maakt pas op de plaats en is dit weekend reserve bij Williams.

Albon viel twee weken geleden vlak voor de race in Monza uit met een blindedarmontsteking. De Vries was toen zijn last-minute vervanger. De Nederlander kende een ijzersterk debuut, werd negende en pakte meteen twee punten in het wereldkampioenschap.

Na dat raceweekend in Italië kwamen er behoorlijk verontrustende geluiden naar buiten over de fysieke toestand van Albon. De Thais-Britse coureur belandde door complicaties bij zijn operatie zelfs even op de intensive care. Uiteindelijk viel de schade mee en is hij dus op tijd hersteld voor de GP in Singapore.

Geen tijd in de auto voor De Vries dus dit weekend, maar zijn naam is na zijn succesvolle race wel definitief gevestigd.

Na Monza zouden meerdere teams (Williams, AlphaTauri) interesse in de diensten van De Vries hebben getoond. De kans op een F1-stoeltje voor komend seizoen is levensgroot.

Zelf temperde hij de verwachtingen in 'silly season', de fase van het seizoen waarin de geruchten over transfers binnen de F1 hun hoogtepunt bereiken. "Het heet niet voor niets zo", zei De Vries. "Er zijn veel geruchten en het is allemaal ontzettend grillig. Ik heb niet overal invloed op en moet afwachten. Het is niet aan mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl