Getty
NOS Sport

Formule 1 krijgt volgend seizoen niet drie maar zes sprintraces

De Formule 1 bevat volgend seizoen niet drie maar zes sprintraces. De internationale autosportfederatie FIA heeft toestemming gegeven om drie extra sprintwedstrijden op te nemen in de kalender.

In de raceweekenden vinden de sprintraces, die vorig seizoen voor het eerst verreden werden, altijd op zaterdag plaats. Als extra races tussen de kwalificatie, die dan op vrijdag is, en de hoofdrace op zondag. De uitslag van de sprintrace bepaalt de startvolgorde voor de hoofdrace.

Voor de coureurs is een sprintrace een mogelijkheid om extra punten te scoren voor in de WK-stand. Dit seizoen krijgt de top-8 van de sprintrace punten, vorig jaar was dat nog alleen de top-3. De winnaar krijgt er acht.

EPA
Max Verstappen won dit seizoen de sprintraces in Italië en Oostenrijk

Formula 1-baas Stefano Domenicali is blij met de uitbreiding: "De sprint geeft actie op drie dagen waardoor de coureurs al op vrijdag iets hebben om voor te vechten, tot aan de hoofdrace op zondag. Het voegt meer drama en enthousiasme toe aan het weekend." Het is nog niet bekend waar de sprintraces worden gereden.

Racekalender 2023

Vorige week werd bekend dat de Formule 1-kalender in 2023 nog net wat voller zit dan dit jaar. Het aantal races wordt uitgebreid met twee grands prix, van 22 naar 24 weekenden.

De Monegasken juichten, want de GP van Monaco staat na contractuele onzekerheden gewoon op het programma. Op 28 mei om precies te zijn. Het F1-circus trekt volgend seizoen drie keer naar de Verenigde Staten. Naast Miami en Texas zal er ook worden geracet in Las Vegas. De GP van Nederland vindt een weekje eerder plaats in Zandvoort dan dit jaar, namelijk op 27 augustus 2023.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl